Nieuws

Civiele Bescherming vertrekt naar Noord-Italië
De overstromingen in Noord-Italië worden voor het land beschouwd als de ergste van de afgelopen eeuw. Er zijn al 15 doden gemeld en de materiële schade is enorm. 26.000 mensen zijn dakloos. Vandaag staan nog 43 gemeenten onder water.
4 mei - dag van de brandweer
Vier mei is de Internationale Dag van de Brandweer. Wereldwijd worden die dag brandweerlieden geëerd voor hun inzet, ook zij die hun leven verloren tijdens de uitoefening van hun beroep worden in het bijzonder herdacht.
B-Fast missie in Turkije
Op maandag 17 april vond de debriefing plaats van de B-FAST-missie (Belgian First Aid & Support Team) die in Turkije werd ingezet na de zware aardbevingen die het land in februari troffen.
Op dinsdag 25 april organiseert de directie Brandweer van de Algemene Directie Civiele Veiligheid van 9u tot 13u een studiedag over waterstof in de brandweerschool PIVO (Asse).
Zoals al eerder werd gecommuniceerd, neemt België via de Directie Brandweer (Algemene Directie Civiele Veiligheid) deel aan het Europese HyResponder project(1) . Dit project focust op het uitwerken van opleidingsmateriaal voor first responders, om hen aan te leren hoe zij moeten omgaan met voertuigen die worden aangedreven door waterstof.
facebook.com/ADCV.DGSC
Geen aparte pagina’s meer voor 112, Brandweer en Civiele Bescherming.
Mededeling met aanbevelingen over de organisatie van de hulpverleningszones in geval van hoog ziekteverzuim bij hun personeelsleden vanwege het coronavirus (Covid-19).
vrijwilligers
1 maart is de Internationale Dag van de Civiele Bescherming. Voor deze gelegenheid wil de Algemene Directie Civiele Veiligheid de vrijwilligers die deel uitmaken van de Civiele Bescherming, huldigen. Vrijwilliger word je niet toevallig. Het is een ingesteldheid. Ongeacht de weg die elk van deze vrijwilligers naar de Civiele Bescherming heeft geleid, blijft het doel hetzelfde: dienstbaarheid aan de burger. Er zijn 158 vrijwilligers in Crisnée en 69 in Brasschaat. Generalisten of specialisten, ze geven allemaal hun tijd en energie om mensen in nood te helpen.
Adviseur Gevaarlijke Stoffen
In 2024-2025 organiseert Campus Vesta samen met de Universiteit Antwerpen een postgraduaatsopleiding Adviseur Gevaarlijke Stoffen.
Wederzijds Respect
Het vertrouwen tussen de burger en de veiligheidsberoepen verhogen door te focussen op verbinding, dat is het idee achter de campagne Wederzijds Respect. Een versterkt vertrouwen zorgt immers voor meer respect. En een meer respectvolle relatie draagt bij tot een vermindering van agressie en geweld tussen burger en veiligheidsberoepen.

Paginas

Abonneren op Nieuws