Nieuwe opleidingen Brandweerman (B01) van start!

Brandweer
Opleiding
Aansluitend op de hervorming van het statuut van de brandweerlieden, is ook de brandweeropleiding hervormd voor de nieuwe brevetten van Brandweerman tot en met Officier 2.

Het federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) coördineert de hervorming van deze opleidingen met de hulp van een groot aantal brandweer- en externe experten.
Naast een verhoging van het aantal uren opleiding, zijn de verschillende brevetopleidingen flink geactualiseerd, en is er onder meer aandacht voor ontzetting bij auto’s die voorzien zijn van nieuwe technologieën, Brandweerman In Nood, grote dieren, oppervlaktereddingen en risico's gelinkt aan overstromingen en weersomstandigheden, maar is er ook een groot aantal praktijkoefeningen toegevoegd, waarbij echt vuur aan te pas komt. 

Het provinciaal opleidingscentrum van Antwerpen, Campus Vesta, heeft in juni 2016 de spits al afgebeten met de eerste editie van de opleiding Brandweerman (B01).
Met de start van het nieuwe schooljaar, is ook de brandweerschool van Oost-Vlaanderen gestart, en zullen onder meer de brandweerscholen van Limburg (vanaf 19/09) en Namen (vanaf 24/09) nieuwe sessies organiseren.
Later dit jaar zullen ook de nieuwe brandweerlieden van de provincie Henegouwen en Antwerpen deze nieuwe opleiding tot Brandweerman kunnen volgen.

Meer info:

Autumn class voor leergierige officieren

Ben je het stadium van de brevetopleiding Brandweerman (B01) al wel even voorbij, maar ben je jaloers op die nieuwe brandweermannen en –vrouwen die vanaf september weer heel wat gaan bijleren? Ook dit jaar organiseert het federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid een bijscholingscursus voor officieren. De Autumn Class gaat dit jaar door van 6 tot 10 november. De inschrijvingsperiode is verlengd. Inschrijven kan nu tot 5 oktober!

Meer info en inschrijvingsformulier: Nieuwe Autumn Class voor brandweerofficieren