Schrijf je in voor het postgraduaat Adviseurs Gevaarlijke Stoffen

Civiele Bescherming
Brandweer
Opleiding
In september 2014 gaat de vierde editie van het postgraduaat Adviseurs Gevaarlijke Stoffen van start aan de universiteit van Antwerpen. Voor brandweerofficieren en officieren van de Civiele Bescherming betaalt het Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) 6000 euro van de 8000 euro inschrijvingskosten per persoon terug. Inschrijven voor de opleiding kan nog tot en met 13 juni 2014.

De opleiding richt zich voornamelijk op mensen van het terrein met een grondige kennis inzake brandbestrijding. Tijdens de opleiding leren de deelnemers om snel en gestructureerd advies te geven bij grote branden en incidenten met gevaarlijke stoffen.

Daarnaast wordt er ook gewerkt rond:

  • een wetenschappelijke basis die toelaat om het gevaar in te schatten van radioactieve stoffen, actieve chemische stoffen en biologische en farmaceutische agentia in uiteenlopende situaties;
  • de opslag, de behandeling of het vervoer van gevaarlijke producten;
  • communicatietechnieken die nuttig zijn in crisissituaties;
  • preventieve maatregelen om ongevallen te vermijden.

De opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen het KCCE, de universiteit van Antwerpen, het provinciaal opleidingscentrum Campus Vesta, de brandweerdiensten en enkele industriële bedrijven.

Voor de Franstaligen gaat in oktober een gelijkaardige opleiding van start aan de Universiteit van Bergen en het opleidingscentrum van Henegouwen.

 

Inschrijvingen:

Toelatingsvoorwaarden:

  • Voldoende kennis hebben van brandweerinterventies niveau officier;
  • houder zijn van minstens een bachelordiploma, bij voorkeur wetenschappelijk of toegepast wetenschappelijk. Indien dit niet het geval is, moet je slagen voor een voorafgaande proef.

Intake gesprek:

Alle deelnemers dienen een intake gesprek af te leggen dat bestaat uit een ingangstest algemene kennis chemie en een algemeen gesprek. Het intake gesprek vindt plaats op zaterdag 21 juni 2014 om 9u op campus Vesta.

Interesse? Inschrijven kan door ten laatste op 13 juni een mailtje te sturen naar annick.isabeaux@campusvesta.provant.be

Meer info op: www.uantwerpen.be/nl/onderwijs/opleidingsaanbod/pavo-adviseur-gevaarlijke-stoffen/profiel/