Officieel duikersinsigne beschikbaar

Civiele Bescherming
Brandweer
Evenement
Vanaf 1 maart 2014 zijn de officiële duikersinsignes beschikbaar. Alle duikers van de brandweer en Civiele Bescherming krijgen vanaf dan het nieuwe insigne bij de uitreiking van het duikerscertificaat module 2. Bij de nieuwe dienstkledij is op de linkerarm een plaats voorzien om het duikersinsigne te plakken.

Het nieuwe insigne komt er na een wedstrijd waarbij duikers van de brandweer en Civiele Bescherming zelf een voorstel konden indienen en hun stem uitbrengen. In april 2013 is het nieuwe insigne voorgesteld tijdens een duikcongres in Brussel georganiseerd door het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid.

Alle duikers van de brandweer die sinds 1 januari 2010 geslaagd zijn voor de duikersmodule 2 kunnen het insigne aanvragen bij het provinciaal opleidingscentrum waar ze de opleiding hebben volbracht. Alle andere duikers die hun opleiding voor 2010 hebben gedaan, krijgen het insigne bij de eerstvolgende geslaagde recyclageopleiding van module 2.

Duikers van de Civiele Bescherming kunnen terecht bij Alain Volon, de verantwoordelijke van het duikteam bij de Civiele Bescherming.