Civiele Bescherming dispatcht noodoproepen op landbouwbeurs in Libramont

Civil protection
Intervention

Terwijl de Civiele Bescherming na het noodweer van vorige week woensdag nog steeds bezig is met het vrijmaken van wegen, dakzeilen bevestigen en de bevolking van water te voorzien, wordt ze alweer ingezet voor heel andere opdrachten.

De operationele eenheid van de Civiele Bescherming van Libramont zal op 23 tot 26 juli 2010 aanwezig zijn op de landbouwbeurs van Libramont. De eenheid zal er hoofdzakelijk logistieke ondersteuning leveren maar staat ook klaar om, in geval van ramp, tussenbeide te komen.

In kader van de rampenplanning is de Civiele Bescherming een belangrijke partner om op het terrein de veiligheid van de bevolking te verzekeren. Daarom wordt de dienst vaak preventief ter plaatse geroepen bij grote evenementen zoals de landbouwbeurs.
In Libramont zullen dagelijks twee agenten werken. Samen met andere hulpdiensten zullen zij op de site onder andere nagaan of alle veiligheidsvoorschriften gerespecteerd worden.

Opdat exposanten en publiek zo veilig en gerust mogelijk van het evenement kunnen genieten, worden alle hulpdiensten gecoördineerd. De Civiele Bescherming heeft een commandopost geïnstalleerd waar zij alle noodoproepen* zal ontvangen en vandaaruit zal dispatchen naar de betrokken hulpdienst (politie, brandweer, … )

*Noodnummer voor de landbouwbeurs in Libramont: 061 22 22 23.

Ellen.Probst@ibz.fgov.be