World Police & Fire Games 2017: 21 Belgische brandweerlieden in competitie

Fire brigade
Event

Brussel, 03/08/2017- Op vrijdag 4 augustus om 8u vliegen 21 brandweerlieden van de hulpverleningszones van Antwerpen, Fluvia, Hainaut Centre en Vlaams-Brabant West naar Los Angeles om er België te vertegenwoordigen op de World Police & Fire Games 2017 (WPFG). Ze zullen zich meten met brandweerlieden uit alle hoeken van de wereld in meer dan 60 sportdisciplines.

De World Police & Fire Games, die georganiseerd worden in Los Angeles van 6 tot 16 augustus 2017, zijn de tweede grootste bijeenkomst van sporters ter wereld na de Olympische Spelen. Op dit evenement komen meer dan 8.000 atleten uit 70 landen samen. Brandweerlieden en politieagenten nemen deel aan hoogstaande sportproeven, gaande van taekwondo tot Ultimate firefighter.

Tijdens de vorige editie in Washington in 2015 moedigden zo'n 50.000 kijkers de deelnemers aan en werden er niet minder dan 1.600 medailles uitgereikt, waaronder 25 aan onze « Belgische helden ».
Het team van Brandweer Brussel (DBDMH) vertrok met 9 medailles.
                                                                   
               

De winnaars van de Belgian Fire Games

In september 2016 won het zeskoppige team van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant West (Asse) de Belgian Fire Games van de andere 126 deelnemende brandweerlieden. De eerste prijs, aangeboden door ANPI, was hun ticket voor de World Police & Fire Games 2017.
Deze nationale competitie, die om de twee jaar georganiseerd wordt door de Algemene Directie Civiele Veiligheid (FOD Binnenlandse Zaken) in samenwerking met de Nationale Vereniging voor brand- en diefstalbestrijding (ANPI), heeft als doel om de samenwerking tussen de brandweerlieden van de verschillende hulpverleningszones van het land te stimuleren.

Journalisten zijn welkom bij het vertrek van de atleten, vrijdag 4/8/2017 om 8u in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem (vlucht DL043 richting NY). Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen.

Perscontact voor de WPFG en het vertrek van de brandweerlieden:
Delphine Rasseneur, Communication Manager ANPI
+32 496 16 10 37 - dra@anpi.be

Volg hun prestaties:
www.facebook.com/BelgianFireGames
www.anpi.be

ophelie.boffa@ibz.fgov.be