Onze Belgische brandweermannen op de World Police & Fire Games 2015

Belgian Fire Games
Brandweer
Evenement
Perscontact: 
Ophélie Boffa

Op woensdag 24 juni vertrekken zo’n 20 brandweermannen uit de hulpverleningszones Antwerpen, Brussel en Fluvia al richting Washington D.C. om aan de World Police & Fire Games (WPFG) 2015 deel te nemen. Van 26 juni tot en met 5 juli 2015 krijgen zij de kans om hun sportprestaties onder de aandacht te brengen in meer dan 70 disciplines, gaande van een triatlon tot de Ultimate firefighter.

Dit tweejaarlijkse sportevenement verzamelt elke editie meer dan 12.000 hulpverleners (brandweerlui, politieagenten, cipiers, douaneagenten) uit ruim 70 landen. Een veertigtal Belgische brandweermannen en politieagenten doet mee aan de 2015 editie in de Verenigde Staten. Tijdens de editie van 2013 in Belfast, Ierland, kwamen zo’n 50.000 toeschouwers supporteren en werden er maar liefst 1.600 medailles uitgereikt, waaronder enkele aan onze Belgian heroes.

Het 6-koppige team van de Brusselse brandweer (DBDMH) won bijvoorbeeld 3 medailles tijdens de WPFG in Belfast (2013) en 3 in New York (2011). Zij wonnen in september 2014 ook de eerste editie van de Belgian Fire Games, een evenement georganiseerd door de Algemene Directie Civiele Veiligheid (FOD Binnenlandse Zaken) om de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningszones te stimuleren. De hoofdprijs, gesponsord door ANPI (de nationale vereniging voor brand- en diefstalbescherming), was een zesvoudig ticket naar de World Police & Fire Games 2015.

Maar ook de andere Belgische deelnemers hebben in het verleden al meerdere medailles behaald. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Als je woensdagochtend 24 juni (9u) niet tot de luchthaven van Zaventem geraakt, kan je de Belgische deelnemers nog altijd steunen en volgen via de Facebookpagina van de Belgian Fire Games.

***

Contact voor de WPFG 2015 en het vertrek van de Belgische deelnemers:
Annelies Van Den Houte, Community Officer ANPI
Mobile: +32 472 28 00 63 - aho@anpi.be

Links
www.facebook.com/BelgianFireGames
www.civieleveiligheid.be/nl/inhoud/belgian-fire-games

ophelie.boffa@ibz.fgov.be