Civiele Bescherming ruimt vervuiling A12 op

Civiele Bescherming
Perscontact: 
Ellen Probst

De Civiele Bescherming van Brasschaat is vanmorgen, 16 maart 2012, druk in de weer met het opruimen van een vervuiling op de A12 in Puurs. Een tankwagen geladen met afval en brandstof van schepen heeft er zijn lading verloren ter hoogte van brouwerij Moortgat. De brandweer van Puurs heeft de Civiele Bescherming opgeroepen om hulp te bieden bij de vervuiling.

De lading van de tankwagen is terechtgekomen op de baan en in de gracht ernaast. Met behulp van twee hogedrukreinigers hebben we de baan eerst proper gespoten”, zegt René D’Hooghe, officier van de Civiele Bescherming. Vervolgens heeft de brandweer van Puurs een dam gelegd in de gracht naast de snelweg. “Om de vervuiling in de gracht snel op te ruimen, gebruiken we een grote vacuümtank waarmee we alles opzuigen.”, aldus nog René D’Hooghe.

Zeven agenten van de operationele eenheid van Brasschaat zijn ter plaatse gekomen met gespecialiseerd materiaal waaronder twee hogedrukreinigers, een vacuümtank, een borstelwagen met absorberende korrels en een commandowagen.

Ellen.probst@ibz.fgov.be