Civiele Bescherming levert waterzakjes in Bierbeek, Oud-Heverlee en in file op E313

Civiele Bescherming
Perscontact: 
Eva Burm

De operationele eenheden van de Civiele Bescherming hebben sinds vannacht al bijna 30.000 waterzakjes geleverd in Bierbeek en Oud-Heverlee.
Vandaag, maandag 4 juli, hebben ze ook waterflesjes uitgedeeld aan autobestuurders in een file op de E313 aan Herentals.

Door een verontreiniging van het water hebben de inwoners van Bierbeek en Oud-Heverlee geen drinkbaar water meer. In de nacht van zondag 3 op maandag 4 juli en in de loop van vandaag, 4 juli, hebben de operationele eenheden van de Civiele Bescherming Brasschaat, Liedekerke, Libramont en Crisnée bijna 30.000 waterzakjes geleverd in de twee getroffen gemeenten.

Verschillende operationele eenheden hebben de inwoners geholpen met drinkwater. Ze hebben volgende hoeveelheden drinkbaar water geleverd:

  • De operationale eenheid Brasschaat: 5.000 waterzakjes
  • De operationele eenheid Liedekerke: 7.140 waterzakjes
  • De operationale eenheid Libramont: 9.000 waterzakjes
  • De operationele eenheid Crisnée: 8.000 waterzakjes

Water in file

Op de E313 ter hoogte van Herentals heeft de operationele eenheid van Brasschaat vanmiddag een duizendtal waterflesjes uitgedeeld. De dienst 100 heeft de Civiele Bescherming gevraagd de autobestuurders in de tien kilometer lange file van drinkwater te voorzien.

De Civiele Bescherming helpt de bevolking met de bedeling van waterzakjes of het plaatsen van tanks vol water meestal op vraag van de dienst 100, de gemeentelijke overheden of de gezondheidsinspectie.
De waterzakjes worden gevuld door twee speciale machines die respectievelijk in de operationele eenheden van Liedekerke en Libramont staan.

eva.burm@ibz.fgov.be