Civiele Bescherming focust inspanningen op Ziepbeek in Maasmechelen en gesprongen waterleiding in Léglise

Civiele Bescherming
Perscontact: 
Ellen Probst

De Civiele Bescherming focust haar inspanningen in de strijd tegen wateroverlast vandaag op de Ziepbeek in Maasmechelen en op een gesprongen waterleiding in Léglise. Als het water van de gesprongen hoofdleiding door een opening in de grond wegloopt, wordt er gevreesd voor een inzakking. De operationele eenheid van Libramont is ter plaatse met twee zware pompen om het ergste te voorkomen samen met de Waalse Maatschappij voor Watervoorziening.

De Civiele Bescherming van Brasschaat heeft vandaag, 11 januari, de hele dag water weggepompt in Maasmechelen. Het water van de Ziepbeek is er overgepompt naar de Maas om de nabijgelegen dorpen droog worden gehouden. Een ploeg van de Civiele Bescherming is ter plaatse met 2 dompelpompen van elk 24.000 liter/minuut en een slijkpomp van 9.000 liter. De Scheepvaartdienst helpt mee met een pomp van 20.000l/minuut. Het water van de Ziepbeek is momenteel aan het zakken waardoor de pompwerken vanavond beëindigd kunnen worden.

In Comblain-au-Pont en Mery (Esneux) heeft de operationele eenheid van Crisnée nog de hele nacht kelders leeggepompt. De pompwerken zijn er vanochtend beëindigd.

ellen.probst@ibz.fgov.be