Brandweer Brussel wint Belgian Fire Games

Civiele Bescherming
Brandweer
Evenement

Ranst, 20/9/2014.- Het 6-koppige team van Brandweer Brussel is de verdiende winnaar van de Belgian Fire Games op 20 september 2014 in Ranst. Deze zes brandweermannen gaan in 2015 naar Virginia in de Verenigde Staten om België te vertegenwoordigen in de World Police and Fire Games. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft de Belgian Fire Games georganiseerd in nauwe samenwerking met ANPI (Nationale vereniging voor brand- en diefstalbestrijding) en Campus Vesta.

Brandweer Brussel: "Het was een leuke ervaring. De infrastructuur van Campus Vesta leende zich perfect voor deze dag. We zijn heel erg enthousiast over de prijs, aangeboden door ANPI. Het reglement kon waterdichter zijn, maar verder waren de organisatie, de samenstelling van de jury en ook de catering dik in orde."

Op 20 september 2014 hebben 10 teams vanuit hulpverleningszones uit het hele land het tegen elkaar opgenomen in een strijd voor de eer van meest fitte en teamgeoriënteerde hulpverleningszone van België én voor de hoofdprijs: een 6-voudig ticket naar de World Police and Fire Games, aangeboden door ANPI.

In totaal hebben alle teams zes proeven afgelegd, waarbij ze zich hebben bewezen op vlak van fitheid, teamwork en technische capaciteiten:

  • hindernissenparcours
  • redding uit een vliegtuig + reanimatie
  • dam bouwen met zandzakjes
  • aflegsysteem opbouwen in een appartementsgebouw,
  • ontzetting uit een autobus
  • persluchtparcours

Aanleiding voor de organisatie van de games is de officiële zonevorming van de brandweer vanaf 1 januari 2015. Vanaf die datum zullen de 250 brandweerkorpsen in ons land samensmelten tot 34 hulpverleningszones en brandweer Brussel. Reden te meer dus om dit te vieren en om alvast te beginnen werken aan de teambuilding binnen en tussen de zones.

Rangschikking

1.Brussels Fire Department12:44
2.Fluvia16:09
3.Waasland16:14
4.Oost-Vlaanderen zone Centrum16:27
5.Antwerpen Zwijndrecht16:51
6.Brandweer Vlaamse Ardennen16:51
7.Luxembourg18:31
8.Dinaphi18:46
9.Wallonie Picarde20:37
10.Noord Limburg20:47

Meer info:

    De resultaten zijn terug te vinden op website van de Belgian Fire Games www.belgianfiregames.be
    De website van de World police and fire games in Virginia in 2015: http://fairfax2015.com/
    ANPI (Nationale vereniging voor brand- en diefstalbestrijding): www.anpi.eu
    Campus Vesta: www.campusvesta.be

Bekijk de fotoreportage van de Belgian Fire Games

eva.burm@ibz.fgov.be