‘Flawed Situational Awareness – The stealth killer of first responders’ door Richard Gasaway

Brandweer
Evenement
Op woensdag 25 oktober 2017 zal de gerenommeerde Dr. Richard Gasaway een presentatie doen rond ‘Flawed Situational Awareness – The stealth killer of first responders’. Dit wordt georganiseerd door het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiliigheid (KCCE), in samenwerking met Brandweer Zone Antwerpen.
foto: www.RichGasaway.com

Richard Gasaway werkte in de Verenigde Staten als first responder voor 3 openbare hulpdiensten, waaronder 22 jaar als brandweerofficier. Na een loopbaan van 30 jaar, heeft hij Situational Awareness Matters ! opgericht, een organisatie die zowel consultancy als opleiding geeft over Situational Awareness, zowel voor individuen, teams als organisaties, om zo onder andere de persoonlijke veiligheid tijdens interventies te verhogen.

Op 25 oktober 2017 zal hij de resultaten van zijn intensieve onderzoek naar problemen die opduiken tijdens het beslissingsmakingsproces bij first responders evenals naar ‘flawed situational awareness’ komen voorstellen. Op basis van honderden rapporten, case studies, … ging hij op zoek naar de barrières die first responders tegen komen tijdens incidenten en die situational awareness kunnen verhinderen, het beslissingsmakingsproces bemoeilijken en zo gevaarlijke situaties creëren voor zowel de first responders als de betrokken burgers. Het programma focust op enkele van deze barrières, zoals “pre-arrival lens”, “mission myopia” en “staffing issues”.

Meer informatie over de spreker kan u terug vinden op de websites van Dr. Gasaway: www.RichGasaway.com en www.SAMatters.com.

Het programma wordt aangeboden aan alle Belgische brandweerofficieren. De voertaal is Engels, er zal geen vertaling worden voorzien. Er wordt geen inschrijvingsgeld gevraagd. Tijdens de middagpauze zullen broodjes worden aangeboden.

Het KCCE erkent deze dag voor 6u voortgezette opleiding.

 

Praktische info:

  • Datum: 25 oktober 2017
  • Start en einde: 9u tot 16u
  • Locatie: Noorderlaan 69 te 2030 Antwerpen
  • Inschrijven: via formulier, en dit tot 22 september 2017.
    Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen.