Tweede editie « Summer class » voor officieren

Brandweer
Opleiding
Het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) organiseert deze zomer voor de tweede keer een “Summer Class” voor officieren.
Summer Class 2013

Deze tweede editie zal doorgaan van 18 tot 22 augustus 2014 , in samenwerking met het provinciaal opleidingscentrum van Luik. Opnieuw zullen 24 officieren aan deze praktijkgerichte opleiding kunnen deelnemen. Deze keer zal het programma van de opleiding draaien rond 2 thema’s: leiderschap en brandbestrijding.

Het KCCE financiert een deel van de kostprijs van deze opleiding, het resterende saldo (max. 1.000 euro per cursist) zal ten laste moeten worden genomen door de zone, het korps van de cursist of de bevoegde overheid.

Aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot 24, werden volgende toelatingsvoorwaarden bepaald:

  • officier zijn in een brandweerkorps;
  • operationele ervaring van 5 tot 10 jaar bezitten;
  • gemotiveerd zijn en bereid zijn om de opleiding als interne te volgen;
  • een voldoende passieve kennis van het Frans en het Nederlands hebben;
  • duidelijke belangstelling tonen voor de opleiding van de brandweerdiensten en bereid zijn om de verworven kennis en vaardigheden over te dragen op zijn of haar collega’s;

Geïnteresseerd? Stuur het ingevulde inschrijvingsformulier vóór 9 mei 2014 per e-mail naar Natalie.Debacker@ibz.fgov.be .

De resultaten van de selectie worden eind mei 2014 aan alle kandidaten meegedeeld. De weerhouden kandidaten worden te gelegener tijd op de hoogte gesteld van het definitieve programma, de praktische modaliteiten en de betalingswijze.