ANPI-opleiding « SCHUIMBLUSINSTALLATIE »

Brandweer
Opleiding
Om de prestaties van de brandbeveiligingsinstallaties met schuim te garanderen organiseert de ANPI op 22 september eerstkomende een opleiding die gewijd is aan het conform maken van deze installaties. De vereniging heeft een strikte technische nota, op basis van normatieve en reglementaire eisen, opgesteld.

Zonder realistische proeven van concentratiematen en de verificatie van de chemische en fysische eigenschappen van het schuimvormend middel is de efficiëntie van brandbeveiligingsinstallaties met schuim niet steeds gegarandeerd.  Bij dit type installatie wordt men met belangrijke risico’s geconfronteerd en moet men kunnen rekenen op aanvullende middelen om de werking van het beveiligingssysteem te optimaliseren.

De installateur, de verzekeraar, het studiebureau, de bedrijfsleider en de preventieadviseur zullen dus op de hoogte worden gebracht van de laatste eisen. De impact op bestaande installaties kan belangrijk zijn en precieze termijnen moeten worden nageleefd om de conformiteit van de installaties te handhaven.

Wanneer ? Op 22/09/2015, van 8.30 u tot 13 u
Waar ? Holiday Inn Express Gent - Akkerhage 2, 9000 GENT
Hoe ? Schrijf u in door het ingevuld formulier te sturen naar : fpb@anpi.be

ANPI, ontstaan uit de verzekerings- en industriesector en met de preventie van brand en diefstal als doelstelling, is een vereniging zonder winstoogmerk die het promoten van goede bestaande praktijken en het vaststellen van gedragsregels, in afwezigheid van officiële teksten, als missie heeft. www.anpi.be