Taalpremie voor Civiele Bescherming

Civiele Bescherming
Regelgeving
Voortaan kunnen alle beroepsleden van de Franstalige eenheden van de Civiele Bescherming een taalpremie krijgen als zij slagen voor een taaltest Nederlands óf Duits. Voordien kon enkel de eenheid van Ghlin een taalpremie krijgen voor het slagen van de taaltest Nederlands. Alle Nederlandstalige eenheden komen in aanmerking voor een taalpremie Frans. Je ontvangt de taalpremie als je slaagt voor de taaltest bij Selor.

De taalpremie was al een tijdje van toepassing voor de eenheden waarvan het interventiegebied anderstalige gemeenten omvat. Daardoor konden alle Nederlandstalige eenheden de taaltest Frans afleggen, de eenheid van Ghlin een taaltest Nederlands en de eenheden van Libramont en Crisnée konden een taaltest Duits afleggen. Vanaf augustus 2013 is de regel uitgebreid omdat er wordt verwacht dat alle eenheden binnen hetzelfde taalgebied elkaar ondersteuning kunnen bieden. Daardoor kunnen alle Franstalige eenheden sinds kort een taaltest Nederlands óf Duits afleggen.

EenheidRecht op taalpremie indien geslaagd voor:
Operationele eenheid BrasschaatSelor taaltest Frans
Operationele eenheid LiedekerkeSelor taaltest Frans
Operationele eenheid JabbekeSelor taaltest Frans
Operationele eenheid GhlinSelor taaltest Nederlands of Duits
Operationele eenheid CrisnéeSelor taaltest Nederlands of Duits
Operationele eenheid LibramontSelor taaltest Nederlands of Duits

De regeling geldt voor alle personeelsleden van de betrokken eenheden, zowel het personeel dat in 24-urendienst werkt als zij die in 8-urendienst werken.

Hoe neem je deel aan een taaltest?

  • Kijk in de bovenstaande tabel na voor welke taaltest je in aanmerking komt.
  • Surf naar de website van www.selor.be/nl/testen/taaltesten .
  • Registreer je via “Mijn Selor” en schrijf je in voor de taaltest.

Heb je nog vragen?