356 Selectiegesprekken in 1 maand

Noodcentrale 112
Rekrutering
Dit jaar proberen we, bovenop de 90 plaatsen voor calltakers en operatoren van 2012, nog eens meer dan 100 calltakers en operatoren voor de noodcentrales aan te werven. De laatste maand heeft de dienst HR112 al 356 personen geïnterviewd om te kijken of zij geschikt zijn om als operator of calltaker aan de slag te gaan. De voorlopige tussenstand: 41,78% of 156 personen zijn geslaagd voor hun selectiegesprek.

Deze reserve is al aanzienlijk, maar toch zullen we bijkomend inzetten op de statutaire selectie die lopende is. Er kunnen immers nog verschillende kandidaten afvallen na het medisch onderzoek, veiligheidsonderzoek of doordat ze in tussentijd een andere job aannemen.

Momenteel bekijkt de dienst HR112 wanneer de opleiding van deze toekomstige personeelsleden kan starten. Pas daarna kunnen we jullie laten weten wanneer ze jullie teams kunnen komen versterken en hoeveel personen de opleiding succesvol doorlopen hebben.

De contractuele selecties (en de administratieve verwerking die daarbij komt kijken) zullen voor de meeste provincies eind maart volledig afgerond zijn. Aansluitend vinden de statutaire selecties plaats. Vanaf nu kan je de mensen van de dienst HR112 terug gemakkelijker bereiken. Toch kan je altijd beter een mailtje naar het algemene e-mailadres HR112@ibz.fgov.be sturen, dan naar de individuele medewerkers. Je vraag wordt dan zo snel mogelijk beantwoord.