De Noodcentrale zoekt versterking

Centrale d'urgence 112
Recrutement
Contact pour la presse: 
Thomas Biebauw

 

Jaarlijks verwerken de centrales 112 en 101 maar liefst 6 miljoen oproepen. Dat zijn er veel, heel veel. Daarom zoekt de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken versterking en werft ze vijftig operatoren en calltakers aan voor de meldkamers in Leuven, Gent, Antwerpen, Brugge en Hasselt. Solliciteren kan tot 5 januari.

 

 

De ambitie is om iedere oproep binnen de vijf seconden aan te nemen. Daarbij zijn goedwerkende dispatch- en telefoniesystemen essentieel, maar de operatoren en calltakers maken pas echt het verschil. Hun kalmte aan de andere kant van de lijn redt levens.

Want wie “De Noodcentrale” heeft gevolgd, weet dat operatoren en calltakers vaak in stressvolle omstandigheden presteren. In noodsituaties houden zij het hoofd koel en stellen ze de juiste vragen om gericht hulp uit te sturen. Het tv-programma gaf een unieke blik achter de schermen. Zo heeft de kijker ook kunnen proeven van de warme werksfeer en hechte teamdynamiek.

De job is niet voor iedereen weggelegd, maar je kan het wel leren. Er is geen ervaring verreist en een theoretische en praktische opleiding van drie tot vier maanden is voorzien.

Solliciteren kan nog tot 5 januari 2021 via Selor (https://www.selor.be/nl/vacatures/job/ANG20324)

 

thomas.biebauw@ibz.fgov.be