Nieuwe interventiekledij Hervorming brandweer

Fire brigade
Equipment
Op de vooravond van de zonevorming stelt de Commissie Uniformisering met enige trots de nieuwe interventiekledij voor.
Nieuwe interventiekledij

Na een uitgebreide evaluatie door de FOD Binnenlandse Zaken in samenwerking met verschillende textiel- en brandlabo’s, de brandweerscholen en brandweerfederaties werd het pak afkomstig van firma TEXPORT als significante winnaar van deze wedstrijd gekozen. Firma TEXPORT is een wereldspeler en een absolute specialist in het gebied van brandinterventiekledij.

Het TEXPORT pak biedt door zijn unieke lagenopbouw een extreme bescherming en terzelfdertijd een uitstekende ergonomie en comfort. Het pak is goudkleurig, wat voordelig is voor het detecteren van contaminatie, en biedt de mogelijkheid om onderofficieren en officieren aan te duiden mbt zwarte resp. rode schouderstukken. Bovendien bevat het een systeem voor hoge zichtbaarheid, nl. EN469, annex B in combinatie met het 'body language'-systeem.

Er zijn heel wat innovaties verwerkt in het pak (zie technische fiche), zo is er het ‘drag and rescue’-systeem dat toelaat de gewonde hulpverlener op adequate wijze te verplaatsen en het ICT systeem dat de toestand van het pak (aantal brandinterventies, aantal wasbeurten,…) nauwkeurig kan opvolgen.

De kostprijs van het pak is 743euro excl. BTW, een uniforme bestelbon zal vanaf Januari online beschikbaar zijn.