Netwerk Brandweer en de Algemene Directie Civiele Veiligheid slaan de handen in elkaar voor het transport van hulpgoederen naar Oekraïne

Internationale Missionen
Feuerwehr
Zivilschutz
Einsatz
De stroom aan beelden en berichten uit Oekraïne laat niemand onverschillig. In veel landen werden al tal van acties op poten gezet om de getroffen bevolking te helpen. Ook bij ons aarzelde de brandweer niet om zich solidair te tonen met hun Oekraïense collega’s.
goederen vertrokken naar Oekraïne

Netwerk Brandweer (het samenwerkingsverband van de Vlaamse hulpverleningszones en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) verzamelde twee ambulances en een brandweerwagen en maar liefst 2,5 ton aan hulpgoederen, waaronder brandweerhelmen, -laarzen en -kledij, materiaal voor adembescherming en brancards.

De internationale cel van de Algemene Directie Civiele Veiligheid zorgde voor de administratieve ondersteuning. Zo werd het hulpaanbod geïntegreerd in de bredere Europese bijstand van het Europees Civiele Beschermingsmechanisme (UCPM), werden de goederen langs deze weg officieel aangeboden aan Oekraïne en werd een logistieke hub gevonden aan de Pools-Oekraïense grens (Niemce) vanwaar de goederen verdeeld worden. De financiering van het transport gebeurt door de Europese Commissie.

De goederen vertrokken op donderdag 5 mei vanuit de hulpverleningspost Pelt (hulpverleningszone Noord-Limburg) naar Polen.

 

goederen vertrokken naar Oekraïne