Nummer 1722 tot vrijdag actief

Notrufzentrale 112
Feuerwehr
Organisation
Autoren-Name: 
steven.vermeulen@ibz.fgov.be

 

Gebruik bij voorkeur het e-loket www.1722.be om wateroverlast te melden

 

Hevige regenval zorgt sinds maandag voor wateroverlast voornamelijk in het oosten van ons land.  Het noodnummer 1722 werd maandag geactiveerd en zal tot minstens vrijdag actief blijven.  Voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt, kan je een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of 1722 bellen. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Gebruik bij voorkeur het e-loket

Een digitale aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be is de meest rechtstreekse manier om brandweerbijstand te vragen als je schade hebt geleden als gevolg van een storm of als je het slachtoffer bent van overstromingen. Je kan ook het nummer 1722 bellen in situaties die niet-levensbedreigend zijn. Als je een digitale aanvraag doet via www.1722.be komt je aanvraag rechtstreeks bij de brandweer terecht. Wanneer je 1722 belt, behandelen de operatoren van de noodcentrales 112 eerst uw oproep, voordat zij de tussenkomst van de brandweer vragen. Zij behandelen de oproepen naar 1722 op gescheiden telefoonlijnen  van 112 waardoor ze eerst de meest dringende oproepen naar 112, zoals van mensen met een hartaanval of wiens huis in brand staat, kunnen afhandelen. Als je brandweerzone zelf een e-loket heeft, kan je daar ook nog terecht. 

Meer regen verwacht

De meeste regen wordt woensdagnamiddag verwacht.  Daardoor zouden veel regio’s bijkomende wateroverlast kennen.  We raden dus aan om de weersberichten op de voet te volgen.  Indien je hulp van de brandweer nodig hebt voor wateroverlast,  gebruik dan zeker het e-loket www.1722.be of bel het noodnummer 1722.

 

Steven Vermeulen